Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Από τα θρανία …στον «αέρα»
Με το φιλότιμο των… εκπαιδευτικών θα εκπέμψει το 2ο ΕΠΑΛ στα ερτζιανά
Γράφει: magnesianews.gr
Με το φιλότιμο τεσσάρων μόλις εκπαιδευτικών, που θυσίασαν ελεύθερο χρόνο και με πολύ προσωπική δουλειά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, θα εκπέμψει στα ερτζιανά το επόμενο διάστημα τα εκπαιδευτικό ραδιόφωνο του 2ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΣΕΚ Ν. Ιωνίας.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί, παρουσιάστηκε το εγχείρημα, που είναι ένα πολύ χρήσιμο «εργαλείο» για τους μαθητές, που θα μπορούν να εκπαιδευτούν στην πράξη, έχοντας την ευκαιρία να μπουν κατευθείαν στον εργασιακό στίβο.


Όπως επισήμανε ο εκ των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας Κώστας Αμυγδαλίτσης, ηλεκτρονικός - εκπαιδευτικός 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το εργαστήριο που εγκαταστάθηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός είναι το εργαστήριο οπτικοακουστικών συστημάτων.


«Στη φιλοσοφία των εκπαιδευτικών είναι τα μαθήματα να γίνονται ολοκληρωμένα και όχι αποσπασματικά, ώστε οι μαθητές να μπορούν να προσλαμβάνουν περισσότερα στοιχεία και να ζουν από κοντά περισσότερο τις πραγματικές συνθήκες εργασίας, με αυτό το σκεπτικό προχωρήσαμε στη δημιουργία δύο χώρων: Το ραδιοφωνικού στούντιο και η αίθουσα παραγωγής (production room), όπου θα γίνονται παραγωγές και ηχογραφήσεις», ανέφερε ο εκπαιδευτικός.


Ο εξοπλισμός
Στα εργαστήρια του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας διαμορφώθηκαν χώροι για το ραδιοφωνικό στούντιο, η αίθουσα παραγωγής, που είναι σε εξέλιξη, ενώ υπάρχουν αναπτυγμένα μηχανήματα που θα συναντήσει ο τεχνικός που θα στήσει ένα live (μια ομιλία ή μια συναυλία).

Οι εργασίες τοιχοποιίας (καθώς έγιναν δωμάτια στον ίδιο εργαστηριακό χώρο), τα κουφώματα, οι ελαιοχρωματισμοί και τα μηχανήματα που προστέθηκαν, κοστίζουν περίπου 10.000 €, έξοδα που διατέθηκαν από τη Σχολική Επιτροπή, ενώ σ’ αυτά ενσωματώθηκε και εξοπλισμός του εργαστηρίου όπως εκπαιδευτικά αναπτύγματα κλπ.

Τα μηχανήματα που αγοράστηκαν, επιλέχθηκαν με κριτήριο να αντιπροσωπεύουν την αιχμή της τεχνολογίας, αυτό που πραγματικά θα δει ο αυριανός τεχνικός που θα αποφοιτήσει από το σχολείο, σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό.

Αυτό που απομένει είναι η σύνδεση του πομπού, της γραμμής, της κεραίας στην ταράτσα και οι τελικές ρυθμίσεις, θα γίνουν μαζί με τους μαθητές.

Όσον αφορά στη συχνότητα που θα εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός, έγινε μια πρώτη προσπάθεια στη Διεύθυνση Μεταφορών - Συγκοινωνιών και, για την ώρα η απάντηση ήταν ότι δεν προβλέπεται, γιατί δεν έχει υπάρξει ανάλογο προηγούμενο. Οι παράγοντες του σχολείου εξακολουθούν να ψάχνουν το θέμα, γιατί αυτό που ζητούν είναι παραχώρηση μια συχνότητας για εκπαιδευτική χρήση.

Τέλος, ο Σωκράτης Σαβελίδης διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ, χαρακτήρισε το εργαστήριο του τομέα ηλεκτρονικών του 2ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΣΕΚ, ένα μοναδικό εργαστήριο για τα Ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο, αποτελεί μια φιλότιμη προσπάθεια μια χούφτας εκπαιδευτικών, τους οποίους συγχαίρουμε και τιμούμε.

«Αποτελεί μια απόδειξη ότι ο γονιός μπορεί να εμπιστευτεί το Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο», δήλωσε ο νέος διευθυντής του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου